KONTAKT

 

Predsjednik: Krešimir Fekete
 
mob: 098/391-9056
  
Tajnik: Antun Knežević
 
B. Radića 11
31531, Viljevo
tel: 031/644-066
tel R. M. : 031/644-400
mob: 099/216-4406

Održana skupština ŠRD "ZLATNI KARAS" Viljevo

U 2016. godini ŠRD je izuzetno uspješno organiziralo 4 natjecanja na svojim vodama:

 • Društveno natjecanje na kanalu Konopljištu – 8.5.2016.
 • Kolo Mini lige Zajednice ŠRU Donji Miholjac za kadete na Kanalu Konopljište – 26.6.2016 .
 • Tradicionalni 19. Kup Viljeva u lovu ribe udicom na plovak na kanalu Konopljište. Kup je održan 3.7.2016. i sudjelovalo je 10 ekipa.
 • Natjecanje lovaca i ribolovaca povodom obilježavanja dana oslobođenja Općine Viljevo – 16.9.2016. na Kanalu Konopljište.

Natjecateljske kategorije seniora i kadeta, uspješno su se natjecale u Mini ligi Zajednice ŠRU Donji Miholjac. Natjecatelji ŠRD-a u proljeće 2016. dobili su komplet odjeće – trenerka, majica i sportske tenisice sa znakom društva.

U 2016. godini, provedena su dva poribljavanja Kanala Konopljište u sklopu redovnog poribljavanja voda Zajednice ŠRU Donji Miholjac i to:

 • Proljetno poribljavanje – 150 kg šaranske ribe
 • Jesensko poribljavanje – 50 kg šaranske ribe.

Udruga je u 2016. godini organizirala nekoliko radnih akcija. Prva proljetna radna akcija, organizirana je prije društvenog natjecanja i na njoj se pokosila trava na ribnjaku i uredio okoliš oko ribičkog doma. Nekoliko uzastopnih radnih akcija, održano je u srpnju, kolovozu i rujnu sa svrhom čišćenja Kanala Konopljišta od vodene trave koja se dolaskom toplog vremena raširila i prekrila 100% površine Kanala Konopljište. Također su radna akcije organizirane i prije Kupa Viljeva i prije Natjecanja lovaca i ribolovaca u rujnu. Odaziv članova udruge na radne akcije je bio dobar. Kao jedan od glavnih problema naše ribolovne vode – Kanala Konopljište ističe se agresivan porast vodene trave, (alge, djeteline) koja u ljetnim mjesecima prekrije čitavu vodenu površinu. Za rješavanje ovog problema ŠRD-u potrebna je stručna pomoć kao i čamac pomoću kojeg bi se površina kanala mogla bolje očistiti.

Osim podnesenih i prihvaćenih izvješća izabran je i novi likvidator ŠRD "ZLATNI KARAS" za kojega je izabran načelnik Tomislav Mađarić, a prihvaćen je i Plan rada za 2018. godinu iz kojega izdvajamo;

 1. Izvršavati potrebne radove na ribičkom domu i oko njega – kositi travu i održavati okoliš, obnavljati sitni inventar i dr.
 2. Natjecanja – ŠRD planira se u 2018. godini natjecati sa svim kategorijama u Mini ligi Zajednice ŠRU Donji Miholjac te prema situaciji i sa kategorijom seniora u Županijskog ligi Osječko-Baranjske županije.
 3. Predložiti i podržati barem jednog člana udruge koji bi polagao ispit za suca na natjecanjima u lovu ribe udicom na plovak
 4. Organizacija natjecanja i druženja – ŠRD će u 2018. na svojim vodama organizirati slijedeća natjecanja i druženja: Društveno natjecanje za sve članove udruge, tradicionalni kup Viljeva, Druženje lovaca i ribolovaca na kanalu Konopljištu te po potrebi jedno kolo Mini lige Zajednice ŠRU Donji Miholjac.
 5. Očuvanje ribolovnih voda na području na kojem djeluje ŠRD – kanala Konopljište, rijeke Drave, rijeke Karašice i stare Drave na Jabučju. Potrebno je kositi travu, uređivati okoliš, čistiti vode od smeća i u tu svrhu organizirati potrebne radne akcije.
 6. Ako se ukaže potreba, organizirati polaganje ribičkih ispita.

Na samom kraju članovima su se obratili načelnik Općine Viljevo Tomislav Mađarić koji je osim pohvala radu ŠRD-a obećao i daljnju financijsku pomoć u skladu s mogućnostima Općine te tajnik Zajednice športsko-ribolovnih udruga Donji Miholjac Željko Macanić koji je osim pohvala izrazi i želju i nadu da će članovi "ZLATNOG KARASA" od ove godine nastupiti u nekim od ligaških natjecanja u kojima do sada nisu što se prije svega odnosi na Županijsku ligu rekavši da po njegovom mišljenju viljevački natjecatelji za to imaju potrebnu kvalitetu.