Skupština RŠU “Udica” D.Miholjac

Skupština RŠU “Udica” D.Miholjac

19.01.2020.godine održana je izvještajna Skupština RŠU “Udica” D.Miholjac u ribičkom domu na Staroj Dravi. “Udica” je jedna od najstarijih udruga u gradu koja ove godine puni 87.godina rada i djelovanja.
Danas udruga broji preko 200 članova. Stalno se radi na uređenju ribičkog doma, vodi briga o okolišu, posebno se ističe športskim ostvarenjima. 2019.godine seniori su osvojili 2.mjesto u Županijskoj ligi ŠRS OBŽ-e, 2.mjesto u 2.ligi istok HŠRS-a, te 3.mjesto na Kupu HŠRS-a na jezeru Jegeniš u Koprivnici. Upravo ovaj plasman osigurao je “Udici” pravo nastupa na Jadransko podunavskom kupu koji će se ove godine održati u Sj.Makedoniji. Ovo je peti put da “Udica” sudjeluje na ovom natjecanju, a upravo u Sj.Makedoniji bili su pobjednici ovog natjecanja najboljih ekipa jadransko podunavskog sliva. Jednom je “Udica” bila i domaćin ovog natjecanja.
U posljednje vrijeme intenzivnije se radi s ekipom kadeta.
Iz plana rada za 2020.godinu treba istaći daljnje uređenje ribičkog doma, posebice sanitarnog čvora, uvođenja vode iz gradskog vodovoda i uređenje i zaštita vanjske fasade.
Cilj je natjecateljskih aktivnosti zadržati ovaj nivo kvalitete u svim disciplinama, a posebno raduje nastup u Sj.Makedoniji na Jadransko podunavskom kupu, i očekuju pomoć grada za odlazak na ovo natjecanje.
Skupštini su prisustvovali gradonačelnik Goran Aladić, predsjednik ZŠRU D.Miholjac Tihomir Ronta, tajnik Zajednice športova grada Vladimir Skeleđija, predstavnici susjednih i prijateljskih društava i ribočuvari Zajednice.

{AG}19.1.2020{/AG}