Izvještajna skupština ŠRD “Smuđ” Črnkovci

Izvještajna skupština ŠRD “Smuđ” Črnkovci

 U nedjelju 26.02.2023.godine s početkom u 10,00 sati održana je Izvještajna skupština ŠRD “Smuđ” Črnkovci.
U izvješću o radu predsjednik Antonio Juras posebno je naglasio radove na uređenju ribičkog doma u čemu su osobitu potporu imali od općine Marijanci. Izgrađena je nova nadstrešnica, u čijem produžetku je izgrađen sanitarni čvor. Uređena je i vanjska fasada doma. Pri kraju je uređenje prostorije u potkrovlju i postavljanje solarnih panela tijekom 2023.godine.
Nadalje je Juras naglasio velike športske uspjehe, a o čemu je više rečeno u izvješću Natjecateljske komisije. Kadeti su u Mini ligi Zajednice zauzeli 4.mjesto, u Županijskoj ligi 3.mjesto, a na završnici KUP-a Hrvatske održanog u Rokovcima-Andrijaševcima 8.mjesto.
Juniori u Mini ligi Zajednice osvajaju 2.mjesto. Na Kupu Županije su bili prvi, na IV zoni drugi i ostvaruju pravo nastupa na Kupu Hrvatske održanog u Đakovu gdje osvajaju visoko četvrto mjesto. Seniori u Mini ligi osvajaju 3.mjesto. Na Kupu Županije osvajaju 2.mjesto, ali na IV zoni ne uspijevaju ostvariti plasman na Kup Hrvatske osvojivši 4.mjesto.
Ono što ostaje i dalje neriješeno je pitanje vode zatvorenog tipa koja bi se i poribljavala.
Skupštini su prisustvovali načelnik općine Marijanci Darko Dorkić i tajnik Zajednice ŠRU D.Miholjac Željko Macanić. Načelnik Dorkić je pohvalio športske uspjehe “Smuđa”, izvedene radove na domu i naglasio da u narednom periodu treba tražiti rješenje za zatvorenu vodu.
Tajnik Macanić odgovarao je na pitanja skupštinara. U uvodu je naglasio zašto je moralo doći do poskupljenja dozvole, što nas u Zajednici očekuje u 2023.godini- Javni poziv za dodjelu ribolovnih voda od strane Uprave ribarstva i prijava na isti, Izrada Plana gospodarenja, poribljavanje sa visokom cijenom ribe na tržištu, jačanje ribočuvarske službe i sve zahtjevnija briga o vodama zbog sve češčih sušnih razdoblja.
Sva izvješća usvojena su jednoglasno kao i Plan rada u 2023.godini.