Izvještajna skupština ZŠRU D. Miholjac

Izvještajna skupština ZŠRU D. Miholjac

U petak 20.05.2022. godine održana je Izvještajna skupština Zajednice ŠRU D.Miholjac u ribičkom domu RŠU “Udica” na Staroj Dravi u D. Miholjcu s početkom u 18,00 sati.

    Od 29 predstavnika naših članica odazvalo se 26, prisutni su bili članovi Nadzornog odbora,  ribočuvari  i tajnik Zajednice.
     Jednoglasno su bez veće rasprave usvojeni svi izvještaji o radu. Zaključeno je da Zajednica uspješno izvršava sve zadatke, ali svakim danom sve je teže izvršavati obveze s obzirom na cijenu ribe na tržištu, zahtjevne zadatke ribočuvarske službe i obveze prema Državnom proračunu, HŠRS-u i ŠRSOBŽ-e. Naglašeni su veliki športski uspjesi naših udruga, prije svega RŠU “Udice” iz D. Miholjca ŠRD”Smuđ” iz Črnkovaca i ŠRD “Šaran” iz P.Podravskih.
      Pod točkom razno za izdvojiti je prijedlog za povećanje cijena dozvola za 2023.g., s obzirom da nas očekuje Javni natječaj za dodjelu voda, zatim izrada Plana gospodarenja i kakvo će biti stanje nabave ribe za poribljavanje. Trebalo bi pojačati i nagraditi rad ribočuvarske službe. Upravni odbor će uz mišljenja naših članica do kraja godine utvrditi prijedlog kako ćemo poslovati 2023.godine. Raspravljalo se i o mogućnosti uvođenja još jedne vode za ribolov “uhvati i pusti”  (ribnjak Golinci) , no potrebno je zadovoljiti još neke uvjete.
       Skupština je završila u 18, 30 sati nakon čega je održan domjenak za sve prisutne.