Održana Izborna Skupština ŠRD “Linjak” Golinci

Održana Izborna Skupština ŠRD “Linjak” Golinci

U subotu 21.01.2023.godine s početkom u 17,00 sati održana je Izborna Skupština ŠRD “Linjak” Golinci.
To je prva od ukupno 9 skupština koje će se održati u Zajednici športsko ribolovnih udruga D.Miholjac, kao i sama Skupština Zajednice.
Skupštini su prisustvovali predsjednik Zajednice Tihomir Ronta, tajnik Zajednice Željko Macanić, predstavnici mjesne samouprave i udruga iz mjesta Golinci.
Predsjednik “Linjaka” Denis Golub i ostali izvjestitelji istaknuli su uspjehe u radu i probleme na koje nailaze.
Ribnjak Golinci postala je atraktivna destinacija za športski ribolov, stalno se uređuje, vodi se briga o ribljem fondu. Podneseno je financijsko izvješće i izvješće o natjecanjima u 2022.godini. Sva izvješća usvojena su jednoglasno.
Za predsjednika je ponovno izabran Denis Golub, za tajnika Stipa Kamenićki, za blagajnika Dario Kondić.
Donesen je Plan aktivnosti za naredni period. Naglašena je želja iskopa i uređenja još jednog ribnjaka, a želja jednog dijela članova je da sadašnji ribnjak bude voda za ribolov “uhvati i pusti”.
Predsjednik i tajnik Zajednice odgovarali su na mnoga pitanja. U raspravi su naglasili da nas ove godine očekuje natječaj za dobivanje ribolovnih prava- koncesije za narednih 20 godina, izrada i veliki iznos za izradu Plana gospodarenja.Želja je da se pojača ulaganje u riblji fond, uređenje voda i okoliša i osigura pojačani rad ribočuvarske službe. Ribiči su upozoreni na obavezno korištenje aplikacije Mribič i prijave ulova.
Svi kvalitetni prijedlozi sa skupštine bit će predočeni stručnom povjerenstvu pri izradi Plana upravljanja.
Još je istaknuto da je Ugovorom između članica i Zajednice osiguran kvalitetan rad svih športsko ribolovnih udruga i gospodarenje sa 520 ha ribolovnih voda.