Održane Skupštine ŠRD “Đurađ” i RŠU “Udica”

Održane Skupštine ŠRD “Đurađ” i RŠU “Udica”

U subotu 26.03.2022.godine u ribičkom domu ŠRD”Đurađ” u Svetom Đurđu održana je Izvještajna skupština s početkom u 18,00 sati.

    U izvještaju o radu za 2021.godinu naglašena je stalna briga o uređenju okoliša, radovi na uređenju ribičkog doma i športski rezultati udruge. U zadnje vrijeme posvećuje se briga o radu s mladima, a najavljen je nastup kadeta i juniora  u Županijskoj ligi.
     Gorući problem zadnjih godina je nedostatak vode na “Selišću”. 
Tajnik Zajednice ŠRU D.Miholjac naglasio je da bi trajno rješenje bio iskop bunara i ugradnja solarnih panela.Time bi trajno bio riješen ovaj problem (primjer je ribnjak u Kunišincima).  Skupštini je bio nazočan i gradonačelnik Goran Aladić koji je prihvatio inicijativu da se ide u ovo trajno rješenje izgradnje solarnih panela i iskop bunara, a da sredstva treba tražiti iz više izvora (županija, grad, Zajednica, udruga). Grad podupire ovaj projekt koji iznosi cca 100.000,00 kn.
     U nedjelju 27.03.2022.godine u ribičkim domu na Staroj Dravi u D.Miholjcu održana je Izvještajna skupština RŠU “Udica”.
Predsjednik Miroslav Molnar naglasio je niz radova na uređenju okoliša, uređenju ribičkog doma, a posebno su istaknuti radovi na uređenju natjecateljske staze pri čemu se zahvalio na suradnji Hrvatskim vodama i tvrtki Karašica-Vućica.
Predsjednik natjecateljske komisije Igor Kovačević iznio je opširniji izvještaj o športskom uspjesima “Udice” koji su zaista izvanredni. Seniori pobjednici Jadransko podunavskog kupa, vicešampioni 2.lige istok HŠRS-a, prvaci Žup. Masters lige, kadetkinje i  seniorke nastupile na Kupu HŠRS-a. Izuzetni rezultati mlađih kategorija u Županijskoj ligi. Vrlo dobri nastupi u Casting ligi HŠRS-a.
Skupštini su se u ime grada obratili predsjednik Gradskog vijeća Dražen Trcović, Zvonimir Falamić, gradski vijećnik, u ime gradonačelnika, predsjednik Zajednice ŠRU D.Miholjac Tihomir Ronta, zatim predstavnik policije i predsjednik  lovačke udruge Krunoslav Kovačević.